Dette bør du vite før du tar opp et lån uten sikkerhet

Med den sterke økonomien i Norge og det lave rentenivået om dagen, så er det veldig enkelt for den vanlige mannen i gaten å ta opp et lån uten sikkerhet. Forutsatt at man har jobb og fast inntekt, så vil de fleste få godkjent søknaden om lån, hvis ønsket lånesum er innenfor betalingsevnen din. I løpet av fem minutter kan man bli den heldige eier av et slikt lån, og den enkle tilgangen gjør at det kanskje går litt fort i svingene for noen når de låner penger. Derfor skal vi se på noen punkter du bør være klar over før du tar opp et lån uten sikkerhet.

En god nedbetalingsplan er viktig

For at du ikke skal havne i betalingstrøbbel, så er det viktig at du beregner kostnader ved lånet og setter opp en fornuftig nedbetalingsplan på forhånd før du tar opp et lån uten sikkerhet. En lånekalkulator gjør mye av jobben for deg, da den spytter ut en månedlig sum du må ut med fremover. Har du litt oversikt over din egen inntekt og økonomi er det en smal sak å finne ut hvor mye du har råd til å låne. Slutter man å betale regningene sine på forbrukslån, så vil gjelden fort doble seg. Derfor er det viktig å ikke være for ambisiøs med hvor stort lån man tar opp.

Sammenligning av priser er veldig viktig

En annen ting du bør tenke over, er hvor du tar opp lånet. En renteprosent på bare noen få prosentpoeng kan utgjøre ganske store forskjeller på den totale kostnaden ved lånet, og følgelig mener vi at det kanskje viktigste du gjør før du tar opp et lån uten sikkerhet er å sammenligne priser hos de ulike norske bankene som tilbyr slike lån. Det kan spare deg for mye penger, og det vil korte ned nedbetalingstiden betraktelig dersom du kan betale større avdrag i stedet for å betale unødvendig mye i renter og gebyrer.

Det enkleste er å legge inn en søknad om lån gjennom en såkalt låneformidler. Du finner også en oversikt over lån uten sikkerhet på Lånutensikkerhetguide.no. Da slipper du å fylle ut den samme søknaden flere ganger, for det låneformidleren gjør er rett og slett å formidle søknaden din til flere av deres samarbeidspartnere. Du sparer tid, og som det så kjent heter så «er tid penger».

Du må oppfylle visse kriterier for å søke lån

Selv om søkekriteriene er ganske overkommelige for folk flest, så er det enkelte krav man ikke kommer foruten når man skal søke om forbrukslån. For eksempel så får du ikke låne penger uten sikkerhet dersom du er under 18 år, og mange banker har et minimumskrav til inntekten din. Andre kriterier som kan gjelde er at du er norsk statsborger og at du har fast jobb/inntekt i en eller annen form. Riktignok er det verdt å nevne at disse kravene kan være hyggeligere i enkelte banker enn i andre, og derfor gjelder det også her å sammenligne dersom man sliter med å få innvilget søknaden.