Lån uten sikkerhet kan gi deg en nødvendig økonomisk buffer

Privatøkonomi kan være vanskelig nok for mange, og med mange utgifter og dårlig evne til å spare kan det være utfordrende å komme seg igjennom en dyr hverdag. Som regel hjelper det ikke å pådra seg mer gjeld for å bedre en allerede trang økonomisk situasjon, men et lån uten sikkerhet kan faktisk fungere som en økonomisk buffer eller som et hjelpemiddel for store utgifter. For eksempel kan man bruke et slikt lån for å spre utgiftene over flere måneder i følge Olav fra lanpadagen.net

Spre utgiftene utover flere måneder

Skal man for eksempel ta med familien på ferie utenlands, så vil dette koste penger. Det kan virke fristende å svi av feriepengene på dette, noe som i og for seg er greit nok, men da vil man bruke opp det man kunne hatt som en økonomisk buffer i en stor smekk. Hva med å heller ta opp et forbrukslån for å betale ned ferien, så setter du feriepengene på sparekonto? På denne måten kan du betale ned ferien over flere måneder, og få en mer fleksibel økonomi med visshet om at du har penger på konto dersom det skulle dukke opp noen uforutsette utgifter.

Dette gjelder for eksempel hvis man skal gå til innkjøp av flere møbler, får en dyr tannlegeregning eller at det er verkstedet som krever betaling i diamanter for å reparere bilen din. Da er det greit å ha penger på konto, eller man kan ta opp et forbrukslån for å spre utgiftene over tid tipser nettsiden http://www.dinfinans.net/. Ja, det vil koste deg penger i renter og gebyrer, men det er det kanskje verdt?

Ha penger på konto

Et annet alternativ er å søke om et forbrukslån for å ha penger stående på konto slik at du har en økonomisk buffer dersom det plutselig skulle bli behov. Men ettersom rentene begynner å løpe allerede fra dag én på vanlige forbrukslån, uavhengig av om du bruker pengene eller ikke, så anbefaler vi her at du søker om et såkalt kredittlån dersom du skal følge denne planen. Med disse lånene betaler du kun renter når du bruker pengene, og kun på den delen du har brukt. I praksis betyr det at du kan ha 250 000 kroner på konto, og bruke 50 000, og kun betale renter på denne delen av lånet.

Søk spesifikt om et slikt lån dersom du skal ta opp et lån uten sikkerhet for å ha som økonomisk buffer – hvis ikke vil det sjeldent være verdt det.

Kredittkort som alternativ

Skal du derimot ha en økonomisk buffer som du ikke ønsker å betale renter og gebyrer for når du ikke har brukt den, så kan et kredittkort være det enkleste alternativet til et lån uten sikkerhet. Dette er på mange måter det samme som et forbrukslån, bare at du har et plastkort som gir deg enkel tilgang til pengene. Samtidig har du på forhånd bestemt en kredittgrense som bestemmer hvor mye du har lov til å bruke på kortet. Det gir en forutsigbar betalingshverdag og du vil til enhver tid ha penger tilgjengelig dersom du skulle trenge det.

Fordelen med et kredittkort kontra et forbrukslån er at du slipper ventetiden. Dette kortet har du i lommeboka di og det er klart til bruk når du måtte trenge det. Et lån uten sikkerhet på sin side blir man nødt til å søke om, og det kan gjerne ta noen dager før pengene kommer inn på konto. Derfor anbefaler vi at alle har et kredittkort tilgjengelig, også bruker man heller forbrukslån til de kostnadene der man vet at man trenger flere måneder på seg til å betale tilbake det man har lånt.